Affirmaties - de leugen voorbij

Affirmaties

 

Mijn klant had er een tijdlang een haat/liefde verhouding mee. 

 

Ze vond dat ze niet eerlijk was: ‘ik zei toch dingen die niet waar zijn? Ik ben nog niet… Ik ervaar nog niet dat ik… ‘

 

En natuurlijk was ook haar vertelt dat ze het moest voelen alsof het er als is. En soms lukte dat ook wel. Maar met de echt diepe overtuigingen, daar kreeg ze het niet mee weg. 

 

Toen ik haar verhaal zo hoorde,  besefte ik me dat ze zich geïdentificeerd  had met die overtuigingen. Ze was daadwerkelijk een slachtoffer van die reorganisatie waardoor ze haar baan verloor. 

En dan kan je affirmeren tot je een ons weegt… En soms kan je ook wel ergens diep weg voelen dat je een succesvolle werknemer of ondernemer bent, maar voordat dat gevoel door je hele lichaam stroomt, was de twijfel en de teleurstelling en het gevoel van ‘niets kunnen’ alweer opgekomen en werd al het goede direct vernietigd. 

 

Mijn klant werd er gewoon bozig en verdrietig over. Ze wilde het zo graag geloven, maar voelde zich een uilskuiken dat het ‘de hele wereld lukt, maar mij niet!’

 

Herken jij je hier ook in? Gaat jouw hoofd ook met je affirmaties aan de haal? 

 

Zeg je affirmaties dan eens op deze manier: 

‘Ik zit midden in het proces om van deze situatie een succes te maken’

‘Ik ben bezig met het vinden van de oplossing voor … ‘

 

Dat gevoel, die hoop die kan je waarschijnlijk wel langer vast houden. 

 

Zeg deze affirmaties hard op, het liefst een paar keer door de dag heen. Waarom? Niet omdat ‘er anders niet naar je geluisterd wordt’. Nee het gaat erom dat jouw lichaam, iedere cel van je hele wezen het hoort. Met jouw stem breng je de lucht om je lichaam heen in trilling en je oren vangen het op, daardoor vertalen je hersenen het en begrijpt je brein nog een keer wat je zegt. En hoe vaker je het zegt, hoe steviger de brug wordt. Hoe meer je bewuste mind, je brein, je ego, je waakhond het ook gaat geloven. Want je lichaam voelt iedere keer dat het al zo is… 

 

Doe het maar. 

 

Voor mijn klant werd het makkelijker om op deze manier aan zichzelf te werken. En voor mij werkt het op deze manier ook. Ook ik betrap mezelf op uitspraken die ik met zoveel overtuiging zeg, dat ik er bijna van schrik. Van schrik omdat je met een overtuiging de deur naar andere mogelijkheden volledig dichtgooit. 

Je geeft je brein de opdracht om die overtuiging als enige waarheid te zien. Maar als je eerlijk bent: Je weet niet wat je niet weet. Dus wat als je alle mogelijkheden openhoudt? Degene die je ziet en ook je opties die nu nog niet zichtbaar zijn? 

 

Ik ben benieuwd hoe jij het ervaart om op deze manier met affirmaties om te gaan. Laat je het me weten? 

 

Liefs, Xandra

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Antonia (dinsdag, 23 oktober 2018)

    Wat voor mij wel goed werkt is dit (bijv.) "Ik laat het verleden elke dag steeds een beetje meer los" "Ik hou elke dag meer en meer van mezelf"