Lief zijn voor jezelf

Vanmorgen heb ik een ‘spa-thuis’ dagje genomen. Heerlijk tijd in de badkamer, helemaal voor mij alleen.

Even me-time. Even helemaal niets. Even alleen maar aandacht voor mijzelf en mijn lijf. Scrubben, maskertje voor m’n gezicht en haren, heerlijke douche-olie en daarna van hetzelfde luchtje ook nog de bodylotion. Laagjes bouwen van geur en laagjes bouwen in de aandacht voor mijzelf. De inzichten kwamen binnen met het afscrubben en afspoelen van de oude huidlagen. 
Die laagjes hebben hun ding gedaan. Ze waren waardevol in het beschermen van mijn lichaam, maar nu mogen ze losgelaten worden. Op sommige delen hingen de vellen er al bij, maar op andere delen moest ik wat daadkrachtiger te werk om de oude, vereelte huid weg te krijgen.

Zo is het ook met het leven van alledag. Je leert nieuwe dingen en beseft dan vaak dat de waarheden die je geleerd had niet meer werken. Niet meer voldoen, niet meer kloppen. En dan? 
Het is dan zo belangrijk dat je zonder oordeel naar je zelf, of naar die ander van wie je die wijsheid hebt geleerd, blijft kijken. Dat je beseft dat het toen waarheid was. Dat het toen zo waardevol was. En dat je daadwerkelijk dankbaar mag zijn voor de kennis en kunde die je je eigen gemaakt hebt. 
En dat het nu oké is om verder te gaan. Dat je die ander niet ‘verraad’ door het geleerde te vervangen. Dat je jezelf niet als uilskuiken bestempelt omdat je het licht nu pas ziet. Dat je beseft dat voor alles een tijd is. Ook in je leerproces. En dat je eerst moet lopen voordat je kan rennen of huppelen.

Schrijf je dromen eens op. Gewoon alles, wees grenzeloos in je dromen. Als je in je dromen niet grenzeloos kan zijn, als je je daarin al beperkt… wat verwacht je dan verder nog? 
Hoe zou het voelen om die grootste dromen te leven? Wat zou het je brengen? Bijvoorbeeld: vrijheid, licht, rust, overvloed, gemak, eindeloos, …. 
En waar herken jij dan de oude patronen, gevoelens, gedachten, emoties, waarheden… neem ze eens onder de loep en leg ze eens naast je dromen. 
Waar zou jij willen scrubben en polijsten? Waar wil jij verandering in brengen? Op een liefdevolle manier, altijd in volledige respect voor jouzelf. Altijd.

Als je zo’n lijstje hebt, dan kan je stapje voor stapje aan de slag. Met vooral veel geduld en liefde voor jezelf!

Wil je meer weten? Wil je er met me over praten, Wil je weten hoe ik je kan helpen in dit proces? Neem dan contact met me op. Dan kijken we samen waar je wensen en dromen liggen.

Liefs, Xandra

Ps. Hou mijn Facebook pagina in de gaten, half augustus start ik met een gratis 8-daagse ‘Word verliefd op jezelf’ waarin ik je met oefeningen en healings en meditaties bewust maak waarom jij de allerbelangrijkste persoon in je leven bent!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0