Al het moois in de knoop

Hebben jullie dat nu ook? Ik bedoel dat je van het ene op het andere moment je ineens overvallen voelt door vermoeidheid, verdriet of boosheid. Zonder dat je enig idee hebt waarom jij je ineens zo voelt...

 

Dit overkwam mij laatst weer eens. Ik was bij een bijeenkomst en ineens voelde ik zo'n knoop in mijn buik. Je weet wel, zo'n knijpend, knagend zenuwachtig gevoel... ik begreep totaal niet waarom ik me zo nerveus moest voelen: ik hoefde geen presentatie te geven; ik zat lekker in mijn redelijk comfortabele stoel tussen mensen die aardig waren en waarvan ik er ondertussen al een stel kende... Dus waarom dan? 

 

Opeens bedacht ik me dat dit misschien wel niet mijn nervositeit was... Dat ik op de een of andere manier als een spons de emotie van een ander had opgepikt... Van de spreker inderdaad. Ik had met haar voor de presentatie even staan praten en ja, ze was 'gezond gespannen', zoals zij dat noemde... Nou mijn maag was het daar niet helemaal mee eens! 

Toen ik me realiseerde dat het dus niet mijn spanning was, maar die van een ander, toen loste de knoop zich als sneeuw voor de zon op. 

 

Ik had losgelaten wat niet van mij was.

 

Maar soms weet je niet dat je emoties, energieën van anderen hebt overgenomen. Want misschien ben je er helemaal niet van bewust dat je dat doet. Of misschien was je nog zo jong dat je het je nu niet meer herinnert. Ook kan je vanuit je opvoeding allerlei overtuigingen hebben meegekregen die nu in jouw leven helemaal niet meer van nut zijn.

 

Het leven kan zoveel vrijer, mooier en vrolijker zijn, met meer energie en vooruitzichten, als je die balast overboord kan gooien. 

Maar voordat je dat gedaan hebt. Kan je in zo'n spiraal naar beneden getrokken worden. Je voelt je futloos, moe, snel geïrriteerd en ook op je werk loopt het allemaal niet lekker. Voor je het weet zit je ziek thuis.

Of nee, natuurlijk ga jij niet ziek thuis zitten! Want je weet dat je sterk moet zijn, je kan niet opgeven. Je moet door... alleen gaat het allemaal zo moeizaam

 

Wat als je leven inderdaad vrijer en met meer energie zou kunnen verlopen. Wat als je de balast van emoties en gevoelens kwijt kan raken. 
Ik kan je leren hoe je uit de lessen van het verleden de goede dingen kan behouden en met liefde naar de 'fouten' van toen kan kijken. Want als je in het hier en nu met een zachtere blik naar het verleden kan kijken. Dan gaan de scherpe randjes ervan af. Op dat moment kan je inzien dat het misschien wel niet handig was, en dat het misschien ook wel helemaal fout was. Maar dat leven die gebeurtenis is geweest. Daar kan je dus niets meer aan veranderen. 

En jezelf voor de kop blijven staan voor die onnozelheid, of die hardheid of die foute keuze in de liefde... heeft je dat wel eens iets positiefs opgeleverd? 

 

Kijk eens bij mijn diensten en neem dan contact met me op, als jij ook echt wil leren van jouw geschiedenis en je los wil maken van alles de beperkingen die je jezelf hebt op (laten) leggen. En wie weet kunnen we samen aan de slag. En wordt jouw leven ook blijer, gelukkiger en energieker.

 

Bij mij is het gelukt! Stapje voor stapje... ook bij andere mensen. Dus waag jij ook de sprong en neem je ook de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk? Dan kunnen we de knoop ontrafelen en al het moois wat in jou zit gaan toepassen en gebruiken. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0